A renovation and addition to a 1930's California bungalow that reinterprets the connection between interior and exterior. An interior layout originally carved into a series of mazelike rooms is reorganized into two zones by an articulated wall. The wall separates a bedroom wing with a master suite, guest bedroom and bath from a continuous public zone that runs the length of the house. A series of texture and material studies of the wall surface resulted in a cladding created from framing members and wood trim retained from the demolition process. The expanded areas of the house are referenced on the exterior via a pair of light scoops in the master bedroom and kitchen.

Status:          Completed: 2009
Program:      Residential - Single Family Renovation and Addition
Size:              1300 ft² / 120 m²

Project Team: Valéry Augustin, Alisa May